Kennis & inspiratie

Deel en vind een bron aan kennis & inspiratie waarmee je anderen motiveert en jezelf ontwikkelt.

 

Kennis & inspiratie (120 posts)

Kennis & inspiratie

Gezonde leefstijl

Organisatie & beleid

Pedagogisch handelen

Vaardig in bewegen

Veilig sportklimaat

Pedagogisch/didactisch

Betrokkenheid

Motivationeel

Ontwikkelingsgericht

Sociaal veilig

Training- & lesplan

Veilig sportklimaat

Grensoverschrijdend gedrag

Melden

Preventie

Vaardig in bewegen

Balanceren

Bewegingsagogie

Draaien en/of rollen

Dribbelen en/ of drijven met de voet

Duwen en of trekken

Glijden en/of rijden

Gooien en vangen

Klimmen/ klauteren

Motorische ontwikkeling

Ontwijken

Schoppen, schieten en/of passen

Slaan en/of stoten

Springen

Steunen

Stuiteren en/of dribbelen met de hand

Wandelen, rennen en sprinten

Zwaaien

Gezonde leefstijl

Bewegen

Omgeving

Positieve gezondheid

Slaap

Voeding

Organisatie & beleid

Accommodatie

Financiƫn

Kader

Leden

Maatschappelijk

Organiseren

Leeftijd

0-4 jaar

13-18 jaar

18+

5-12 jaar

Vorm

Artikel

Film (oefenstof, webinar, kennisclips)

Podcast

Arjen Schutte

Sportivate speel-en beweegpauze

Auteur Arjen Schutte namens Sportivate

Tijdens de pauze zorgt Sportivate ervoor dat kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking komen met allerlei leuke sport-, spelactiviteiten. Zo wordt de pauze voor iedereen een feest. En dit blijft zo als wij vaker zijn geweest.

De Sportivator richt het schoolplein in met activiteiten. Tijdens de Speel en Beweegpauze activeren en stimuleren zij het kind en coachen tegelijkertijd om tot zelfstandig spel te komen. Een stapje naar voren om er later twee achteruit te zetten, zodat het kind de ruimte krijgt om vrij te spelen. En doordat wij de pauze in zijn geheel verzorgen, ontzorgen wij de pleinwacht of docent.

Met een enkele Speel en Beweegpauze kunnen wij impact maken, maar wij gaan verder en transformeren het speelklimaat van een klas.

Ik kom graag in contact om onze speel-en beweegpauze verder toe te lichten. Neem contact op via arjen@sportivate.nl

17 weergaves
 
0 boks
0 reacties
Pedagogisch handelenSociaal veiligBewegen
5-12 jaar
Arjen Schutte

Sportivate gymdocenten

Auteur Arjen Schutte namens Sportivate

De Sportivate gymdocenten zijn de Special Forces onder de gymdocenten. Onze gymdocenten zijn gedreven, enthousiast en willen zich ontwikkelen in hun vak. Daarnaast zijn ze flexibel inzetbaar in alle takken die ons onderwijs kent en hebben ze de ambitie om meer te zijn dan alleen een gymdocent.

Is dit de docent die jij zoekt voor jou gymlessen? Neem dan contact op met arjen@sportivate.nl

11 weergaves
 
0 boks
0 reacties
Vaardig in bewegenSociaal veiligMotorische ontwikkeling
Bewegen
Arjen Schutte

Sportivate pedagogisch beweegcoach

Auteur Arjen Schutte namens Sportivate

rong>Pedagogisch beweegcoach “Beweging als basis voor ontwikkeling” Onze pedagogisch beweegcoaches creëren een omgeving waarin plezier en spel centraal staan, wat leidt tot een positief beweegklimaat op school. Vertrouwen en Veiligheid staat hierbij voorop: iedereen moet zich veilig voelen. Daarnaast bevorderen we verbinding, niet alleen tussen leerkrachten en leerlingen, maar ook tussen de leerlingen onderling en eventueel tussen verschillende scholen en organisaties. Onze aanpak richt zich op drie thema’s: 1. Spelen en Bewegen 2. Junior Sportivators opleiden 3. Leerkracht/schoolteam ondersteunend Ik vertel u er graag meer over: maak een afspraak via arjen@sportivate.nl of bezoek onze website voor meer info: https://sportivate.nl/sportieve-pedagoog/
9 weergaves
 
0 boks
0 reacties
Pedagogisch handelenSociaal veiligBewegingsagogie
Bewegen
5-12 jaar
super mario trefbal, gamification

BMO Gamification, super mario trefbal

Auteur Pelle Willems namens Sportbedrijf gemeente Nijmegen

BMO, gamefication, Super Mario trefbal in het echt!

66 weergaves
 
2 boks
0 reacties
Vaardig in bewegenMotivationeel
Wandelen, rennen en sprinten
Gooien en vangen
Bewegen
5-12 jaar
13-18 jaar
18+
Film (oefenstof, webinar, kennisclips)
Simon van Genderen

Ter info: vouchers beschikbaar om bewegen in het dagelijks leven te stimuleren bij mensen met minder kansen.

Auteur Simon van Genderen namens HAN Sport en Bewegen

Het doel van deze oproep (vanuit ZonMw) is het wegnemen van obstakels bij de borging en/of opschaling van lokale beweeginitiatieven gericht op de doelgroep volwassenen met minder kansen. Hierdoor willen zij bijdragen dat volwassenen met minder kansen, meer gaan bewegen door de dag heen. Voor meer informatie zie: Vouchers om sport- en bewegen in het dagelijks leven te stimuleren bij mensen met minder kansen.

59 weergaves
 
1 boks
0 reacties
Gezonde leefstijlBewegen
Organiseren
18+
Eredivisie Beach Nijmegen 1.jpg
Richelle_Beachvolleybal_Nijmegen_080624-219.jpg
pwa2406090148.jpg
pwa2406091584.jpg
Aftermovie Nijmegen 2024 - BetCity Eredivisie Beach

BetCity Eredivisie Beach in Nijmegen

Auteur Janique Zomer

In het weekend van 8 en 9 juni streek de BetCity Eredivisie Beach neer in de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Op de historische Waalkade lagen drie schitterende velden klaar voor de beste beachvolleyballers van ons land. Het werd een mooi weekend vol spannende wedstrijden!

Breedtesportweek
In de week voorafgaand aan het event werden de velden al veelvuldig gebruikt door verschillende verenigingen, scholen en bedrijven. Het leverde mooie plaatjes en veel lachende gezichten op. Het waterpeil in Nijmegen was nog even een bedreiging, maar bleek gelukkig geen roet in het eten te gooien. Bezoekers konden onbezorgd genieten van mooie wedstrijden en een gezellig beweegplein.

Stok/van der Made slepen eerste toernooi overwinning binnen
Het damestoernooi bracht een kraker van een halve finale tussen Stok/van der Made en Driessen/Fleming. Drie sets met minimaal verschil waren nodig om de winnaar te bepalen, waarbij de tweede set zelfs met 29-27 werd beslist in het voordeel van Stok/van der Made. Een mentale opsteker voor Stok/van der Made, die dit vertrouwen meenam in de derde set. Met 15-13 trokken zij de wedstrijd en daarmee een finaleplek naar zich toe. Voor Driessen/Fleming was het al de derde driesetter van het toernooi, maar daar bleef het niet bij. In de kleine finale om plek 3 en 4 wachtte hen weer een derde set tegen Esther Cramer en Laura Overwater. Deze werd wel winnend afgesloten en daarmee was de bronzen medaille een feit. Ook de finale tussen Stok/van der Made en Reinders/van Mill was na twee sets nog niet beslist. In een spannende derde set trok Stok/van der Made aan het langste eind en wist zich daarmee te verzekeren van hun eerste toernooi overwinning dit seizoen.

Cook/Caldwell geven show weg
De Amerikaan Cody Caldwell en de Schot Seain Cook veroverden dit weekend de harten van de toeschouwers. Met hun ogenschijnlijk nonchalante looks en spel mochten ze zich zonder set verlies in de finale melden. Daar wachtte hen Thijmen Heemskerk en Mick Toet: de twee mannen uit Den-Haag die ook een uitstekend toernooi kenden in Nijmegen. Het werd het weekend van zenuwslopende wedstrijden zo bleek, want ook hier moest er een derde beslissende set aan te pas komen, nadat Heemskerk/Toet de tweede set met 28-26 naar zich toe wist te trekken. In die derde set was het verschil duidelijker zichtbaar in het voordeel van Cook/Caldwell. Met 11 tegen 15 de terechte kampioenen. Brons ging naar Hogenhout/Oskam.

De kracht van topsport
De BetCity Eredivisie Beach creëert een sfeer waar gezinnen, sportfans en lokale bewoners van alle lagen samenkomen. Het evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen, of je nu de topspelers wilt zien, mee wilt doen aan activiteiten, of gewoon van de sfeer wilt genieten. Dit event toont de groeiende populariteit van beachvolleybal in Nederland. We zijn blij met de enthousiaste samenwerking met de gemeente Nijmegen en lokale partners zoals scholen en bedrijven. Het resultaat: een spannend wedstrijdweekend, een breedtesportweek vol actieve Nijmegenaren, en een stimulans om lid te worden van een sportvereniging. Wil jij als partner bij een volgend sportevenement ook betrokken zijn, neem dan contact met ons op!

54 weergaves
 
2 boks
0 reacties
Gezonde leefstijlOrganisatie & beleidBewegen
Maatschappelijk
Organiseren
Artikel
IMG_0714.jpeg
Rocket league, gamification spel

BMO Gamification, RocketLeague in het echt

Auteur Daan Oomen namens Sportbedrijf gemeente Nijmegen

BMO Gamification, RocketLeague in het echt.

Inspireer en vertaal computerspellen naar de werkelijkheid tijdens de gymzaal.

61 weergaves
 
2 boks
0 reacties
Vaardig in bewegenOntwikkelingsgerichtMotivationeel
Betrokkenheid
Training- & lesplan
Motorische ontwikkeling
Wandelen, rennen en sprinten
Gooien en vangen
Springen
Schoppen, schieten en/of passen
Slaan en/of stoten
Stuiteren en/of dribbelen met de hand
Dribbelen en/ of drijven met de voet
Duwen en of trekken
Draaien en/of rollen
Ontwijken
Bewegen
Organiseren
0-4 jaar
5-12 jaar
13-18 jaar
18+
Artikel
Film (oefenstof, webinar, kennisclips)
Sportdag 2024 triavium Dukenburg

Sportdagen basisscholen Dukenburg

Auteur Bart de Lange namens Sportbedrijf gemeente Nijmegen

Sinds een aantal jaar hebben Sportbedrijf en de basisscholen de handen ineen geslagen om de organisatie van de jaarlijkse sportdagen samen op te pakken. Het Triavium, normaal het decor voor het schaatsen en het ijshockey, wordt in deze week omgetoverd tot een groot sportparadijs. Via deze weg nemen we jullie graag mee in het proces wat hierbij komt kijken.

Nadat de data (27-31 mei) waren afgestemd met het Triavium en de 7 scholen kwamen de vakdocenten het Sportbedrijf begin januari voor het eerst bij elkaar om een rolverdeling te maken in de voorbereidingen. Elke school werd gevraagd hoeveel groepen en kinderen zij wilden laten deelnemen. Hieruit kwamen totaal 49 verschillende groepen en daarmee bijna 1100 kinderen!

Toen dit duidelijk was, kon Sportbedrijf aan de slag met het regelen van sportaanbieders en verenigingen die clinics wilden verzorgen. De meesten hiervan hebben de afgelopen jaren ook deelgenomen en reageerden daarom snel en enthousiast. Vervolgens werden de sportaanbieders en de dagen die zij aanwezig konden zijn, gecommuniceerd naar de vakdocenten. Voor hen het startpunt om aan de slag te gaan met het draaiboek voor hun school. Zij maakten de keuzes in de verdeling van de sporten over de groepen. Totaal waren er 17 verschillende sporten aanwezig deze week, zoals turnen, capoeira, handbal, schermen, volleybal en 3x3 basketbal. Verder maakte een vakdocent een plattegrond van het Triavium, waarin duidelijk zichtbaar werd waar alle sporten zich bevonden, maar ook bijvoorbeeld de toiletten en het EHBO punt. Verder werd de Olympsiche Spelen als thema toegevoegd, waarbij alle groepen bijvoorbeeld gekoppeld werden aan een land.

Drie weken voor aanvang van de sportdagen kwamen Sportbedrijf en de vakdocenten fysiek bij elkaar om de puntjes op de i te zetten. En voor een aantal ook een eerste kennismaking met het Triavium. Wel zo fijn om de ruimte al een keer van binnen gezien te hebben! Uit dit overleg bleek dat iedereen al een heel eind goed op weg was met zijn/haar voorbereidingen, waardoor we met een goed gevoel richting deze mooie week konden toeleven. Een fantastische week werd het dan ook, met tal van blije gezichten en leuke reacties van alle betrokkenen. Zowel kinderen, leerkrachten, hulpouders, maar ook de mensen van Triavium en wij zelf als Team Dukenburg hebben genoten! Al met al een geslaagde editie, op naar volgend jaar!

Inmiddels heeft team Lindenholt aangegeven interesse te hebben in deze opzet voor de sportdagen. Het Triavium is letterlijk de verbindende factor tussen de wijken Dukenburg en Lindenholt. Super mooi als we op deze manier zoveel mogelijk kinderen laten bewegen en kennis laten maken met sporten die de meesten nog nooit gedaan hebben!

Ter inspiratie hebben we de aftermovie toegevoegd en daarnaast ook het draaiboek van een school en een overzicht van de aanwezige sportaanbieders die naar de scholen is gestuurd. Daarbij ook de contactgegevens, zodat ouders/kinderen een gratis proefles kunnen aanvragen.

73 weergaves
 
3 boks
0 reacties
Vaardig in bewegenPedagogisch handelenGezonde leefstijlOntwikkelingsgerichtMotivationeel
Betrokkenheid
Motorische ontwikkeling
Bewegingsagogie
Wandelen, rennen en sprinten
Gooien en vangen
Springen
Bewegen
Accommodatie
Organiseren
5-12 jaar
Artikel
 

Sport Community Nijmegen
Rosa de Limastraat 23
6543 JG Nijmegen

info@sportcommunitynijmegen.nl