Netwerk: vraag & aanbod

Binnen Nijmegen is SCN dé ontmoetingsplaats voor sportprofessionals. Het groeiende netwerk is gebaat bij jouw kennis en talent om vraag en aanbod succesvol samen te brengen.

Heb jij een vraag die je aan andere sportprofessionals zou willen stellen? Plaats dan snel een nieuwe post.

 

Netwerk: vraag & aanbod (73 posts)

Netwerk: vraag & aanbod

Algemeen

Clinics / workshops / gastlessen

Materialen

Vacatures

Vraag / aanbod

Aanbod

Vraag

Kennis & inspiratie

Gezonde leefstijl

Organisatie & beleid

Vaardig in bewegen

Veilig sportklimaat

Events

Inspiratie events

Pedagogisch/didactisch

Betrokkenheid

Motivationeel

Ontwikkelingsgericht

Sociaal veilig

Training- & lesplan

Veilig sportklimaat

Grensoverschrijdend gedrag

Melden

Preventie

Vaardig in bewegen

Balanceren

Bewegingsagogie

Draaien en/of rollen

Dribbelen en/ of drijven met de voet

Duwen en of trekken

Glijden en/of rijden

Gooien en vangen

Klimmen/ klauteren

Motorische ontwikkeling

Ontwijken

Schoppen, schieten en/of passen

Slaan en/of stoten

Springen

Steunen

Stuiteren en/of dribbelen met de hand

Wandelen, rennen en sprinten

Zwaaien

Gezonde leefstijl

Bewegen

Omgeving

Positieve gezondheid

Slaap

Voeding

Organisatie & beleid

Accommodatie

Financiën

Kader

Leden

Maatschappelijk

Organiseren

Leeftijd

0-4 jaar

13-18 jaar

18+

5-12 jaar

Vorm

Artikel

Film (oefenstof, webinar, kennisclips)

Podcast

R.png

Hulp bij mijn onderzoek (Focusgroep deelname)

Auteur Rik Eikholt

Beste Community

Mijn naam is Rik Eikholt, 22 jaar oud, en ik ben na mijn bachelor in HBO Sportkunde naar de wereld van Bestuurskunde overgestapt, met als doel deze twee werelden in de toekomst te combineren. Momenteel ben ik bezig met een onderzoek voor mijn opleiding, waarbij ik me richt op sportbeleid en de verschillen tussen de beleidsvorming in de breedtesport en de topsport.

Voor mijn onderzoek voer ik een klein kwalitatief onderzoek uit, waarbij ik een focusgroep wil samenstellen. Ik ben op zoek naar in totaal vier personen die zowel betrokken zijn bij de besluitvorming als bij de uitvoering van sportbeleid. Zou u mij kunnen helpen door zelf deel te nemen aan deze focusgroep of door iemand aan te bevelen die relevant is en een toegevoegde waarde kan bieden voor dit onderzoek?

De focusgroep zal een informele setting hebben waarin we dieper ingaan op thema's met betrekking tot sportbeleid. De input die we verzamelen zal van onschatbare waarde zijn voor mijn onderzoek en hopelijk ook bijdragen aan een beter begrip van de dynamiek tussen breedtesport- en topsportbeleid.

Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan de focusgroep of iemand kennen die hier mogelijk interesse in heeft, dan hoor ik dat graag

Mijn nieuwe e-mail is overigens: Rik.Eikholt@ru.nl

Met vriendelijke groet,

Rik Eikholt

71 weergaves
 
2 boks
1 reactie
VacaturesVraagOrganiseren
18+
Artikel
1-1 Frank en Joost van de Kreeke - goalball.jpg

TeamNL Paralympische Talentdag - zondag 21 april 2024

Auteur Rinske Preijde namens Uniek Sporten

Wist je dat ongeveer 30% van de Paralympische ploeg bestaat uit sporters die ooit op een Paralympische Talentdag zijn ontdekt? Dat gaat van wielrenner Tristan Bangma tot rolstoelbasketbalster Bo Kramer en van boccia speler Marco Dekker tot de broers van de Kreeke uit het goalball team!

Op zondag 21 april 2024 organiseert NOC*NSF in samenwerking met sportbonden de veertiende editie van de TeamNL Paralympische Talentdag op Papendal. Deze dag biedt sporters met lichamelijk, visuele en/of licht verstandelijke handicap tussen de 12 en 35 jaar oud een unieke kans om hun talent te ontdekken. Lees hier meer informatie over de TeamNL Paralympische Talentdag: https://nocnsf.nl/talentdag.

115 weergaves
 
2 boks
0 reacties
13-18 jaar
18+
Vaardig in bewegenAanbod
Sportkimaat.png

Samen naar een Veilig Sportklimaat

Auteur Luuk Janssen namens Sportbedrijf gemeente Nijmegen

Wil je als vereniging toekomstbestendig zijn met een veilig sportklimaat? En wil je hiermee aan de slag? Lees dan snel verder.

In samenwerking met de Radboud Universiteit en het Centrum Veilige Sport Nederland van NOC*NSF, onderzoekt de gemeente Nijmegen het preventiebeleid bij sportverenigingen t.a.v. een veilig sportklimaat.

De gemeente Nijmegen heeft de ambitie om een inclusieve sport- en beweegstad te zijn waarbij er bij elke club, vereniging of sportaanbieder een veilig sportklimaat heerst. De Nederlandse sportbonden, NOC*NSF en de gemeente Nijmegen zien het hebben van de vier V’s als basiseisen voor een veiliger sportklimaat.
- Verenigingsbrede gedragscode
- Vertrouwenscontactpersoon op de club
- Verklaring omtrent het gedrag voor vrijwilligers
- Vakkundig geschoolde trainers en coaches.

Welke meerwaarde heeft het invullen van de enquête voor de sportvereniging?
Aan de hand van deze inventarisatie kan de gemeente Nijmegen de sportverenigingen helpen en ondersteunen bij het opzetten of uitvoeren van een veilig sportklimaat.

De enquête sluit op 12 april, het invullen van de vragenlijst kost slechts 10 min en is te vinden via onderstaande link.

https://fmru.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_d53sUL8ASo9ljj8

Vragen of behoefte om over dit onderwerp te sparren? Neem contact op met Joep van Lankveld via sportontwikkeling@nijmegen.nl

239 weergaves
 
2 boks
0 reacties
Veilig sportklimaatSociaal veiligPreventie
Maatschappelijk
Artikel
Vraag
afgelopen_9_1200px.jpg

Wij zijn opzoek naar andere clubs die samen met ons een avond rondom het thema positief sportklimaat willen organiseren

Auteur Noëlle Brouwer

Wij, als grootste gymnastiek en turnvereniging van Nijmegen, willen graag een avond organiseren voor ouders (en trainers) om het thema veilig en positief sportklimaat onder de aandacht te brengen. Positief coachen heeft een ontzettend leuk avond programma, in de vorm van een theaterstuk, welke grotendeels door NOC*NSF wordt gefinancierd. Voorwaarde is wel dat bij organisatie van deze avond meerdere clubs deelnemen.

Met deze reden zijn wij opzoek naar één of meerdere club die dit samen met ons binnen de vereniging willen organiseren. Een groot deel van de organisatie wordt de betreffende partij opgepakt.

Graag kom ik met jullie in gesprek!

Met vriendelijke groet,

Noëlle Brouwer | Bestuur De Hazenkamp

202 weergaves
 
4 boks
1 reactie
Clinics / workshops / gastlessenVraagSociaal veiligPreventie
Omgeving
Organiseren
01 Désirée Holstege - JOGG-Teamfit portretfoto.jpg

Fruit naast friet in de kantine van jouw club?

Auteur Désirée Holstege

Fruit naast friet met een rinkelende clubkas!

JOGG-Teamfit is een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) en helpt sportlocaties in het hele land kosteloos om kantinebezoekers te verleiden tot de gezondere snacks en drankjes door advies te geven over een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren van de leden van de club voor dat gezondere aanbod. Stap voor stap op het tempo van jullie sportlocatie.

Niet door patat en bier te verbieden, maar door daarnaast gezondere alternatieven aan te bieden en die goed zichtbaar te maken. Er is op die manier voor iedereen iets lekkers verkrijgbaar en is het voor iedereen gezellig in de kantine. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze. Zij hebben concrete voorbeelden die je direct in kunt zetten.

De JOGG-Teamfit aanpak is gebleken positief voor de clubkas. Geadviseerde clubs zagen hun omzet met gemiddeld 10,2% stijgen.

Naast het kantineaanbod, kunnen we je ook helpen bij het rookvrij maken van jouw sportterrein en verantwoord alcoholgebruik (NIX18) in jullie kantine. Veel sportbonden o.a. KNVB, KNKV, KNZB, KNHB, KNLTB, Atletiek Unie en NOC*NSF zijn partner van JOGG-Teamfit en zij steunen hun verenigingen met deze positieve stappen.

Désirée vertelt je over de aanpak die jullie praktisch en in kleine stappen kan helpen een gezondere sportomgeving te creëren. Daarbij geeft ze inspirerende voorbeelden wat ook een gezondere clubkas kan betekenen. Ze werkt samen met de sportafdeling van de Gemeente Nijmegen om alle besturen, kantinecommissies, horecaexploitanten van sportlocaties in deze gemeente de kans te geven zich gratis te laten ondersteunen op weg naar een gezondere jeugd.

Stuur je me een bericht voor een koffie om hier samen over te brainstormen?

De JOGG-Teamfit Coach van Nijmegen is:

Désirée Holstege
desiree@teamfit.nl
06-50550932

www.jogg-teamfit.nl/sport

178 weergaves
 
2 boks
0 reacties
Gezonde leefstijlPositieve gezondheid
Voeding
Accommodatie
Leden
Maatschappelijk
Artikel
Aanbod
microsoftteams-image-31.png

Gezonde(re) sportkantines vragenlijst

Auteur Désirée Holstege

Beste sport- en beweegaanbieders; Wist jij dat een gezondere kantine positief is voor de clubkas? Én het bier en de bitterballen op het menu kunnen blijven staan? Wij zijn benieuwd hoe gezond jullie sportkantine is en wat er nodig is voor een gezonde(re) kantine!

De gemeente Nijmegen vindt gezondheid en sociaal welzijn belangrijk. Sport en bewegen geeft mensen van jong tot oud plezier. Het geeft voldoening en beleving. Gezonde voeding is daarbij onmisbaar. Gemeente Nijmegen werkt hard aan een gezonde omgeving met voorbeelden als het netwerk van Groen Gezond en in Beweging en het Nijmeegs Sportakkoord.

Om sportclubs te kunnen ondersteunen bij een gezonde(re) kantine heeft de gemeente Nijmegen de handen ineen geslagen met JOGG-coach Désirée Holstege. Met de onderstaande vragenlijst willen we peilen wat jullie behoefte is op het gebied van gezonde(re) voeding bij jullie sportkantine. Help jij mee? Vul dan de vragenlijst in.

212 weergaves
 
4 boks
0 reacties
AlgemeenVraagPositieve gezondheid
Voeding
Accommodatie
Leden
Maatschappelijk
Artikel
header.jpg

Gratis para ijshockey wedstrijd op 24 Februari

Auteur Oscar de Kunder namens Para Nijmegen Devils

Op zaterdag 24 Februari om 13:30uur speelt het para ijshockey team van de Nijmegen Devils in de ijshal het Triavium in Nijmegen i.s.m. het para ijhockeyteam van de Amsterdam Tigers de laatste para ijshockey wedtrijd van dit seizoen tegen The Lime Kings uit Dordrecht.

De entree is gratis en wil je zien wat allemaal mogelijk is ook als je een beperking hebt?
Kom dan deze para ijshockey wedstrijd bekijken op 24 Februari in het Triavium.

131 weergaves
 
1 boks
0 reacties
Vaardig in bewegenVeilig sportklimaatGezonde leefstijlOrganisatie & beleidOntwikkelingsgerichtMotivationeel
Betrokkenheid
Sociaal veiligTraining- & lesplan
Preventie
Motorische ontwikkeling
Positieve gezondheid
Maatschappelijk
5-12 jaar
13-18 jaar
18+
Artikel
Film (oefenstof, webinar, kennisclips)
Podcast
Aanbod
foto Nijmegen.jpg

Para IJshockey Crowdfunding actie Frankrijk

Auteur Oscar de Kunder namens Para Nijmegen Devils


Het para ijshockey team van de Nijmegen Devils en de The Lime Kings para aka Polar Bears te Dordrecht zijn als een gezamenlijk team uitgenodigd om mee te doen tijdens Northwest Europe Para Ice Hockey League dit keer in Frankrijk.

Om dit mogelijk te maken hebben wij een crowdfunding actie opgezet daarom zouden jullie ons willen helpen via een donatie of delen van dit bericht ?

Donaties kan via onderstaande link:

https://www.unieksporten.nl/crowdfunding/1259/help-jij-het-para-ijshockey-team-naar-frankrijk

123 weergaves
 
3 boks
2 reacties
Vaardig in bewegenVeilig sportklimaatGezonde leefstijlOrganisatie & beleidOntwikkelingsgerichtMotivationeel
Betrokkenheid
Sociaal veiligTraining- & lesplan
Preventie
Motorische ontwikkeling
Positieve gezondheid
Financiën
5-12 jaar
13-18 jaar
18+
Artikel
Film (oefenstof, webinar, kennisclips)
Podcast
Vraag
 

Sport Community Nijmegen
Rosa de Limastraat 23
6543 JG Nijmegen

info@sportcommunitynijmegen.nl