Over Sport Community Nijmegen

De Sport Community Nijmegen is hét platform voor sportprofessionals in de regio Nijmegen. Ben je trainer/coach, bestuurder van een sport- of beweegaanbieder, vakleerkracht of op een andere manier betrokken binnen het sportieve werkveld in Nijmegen dan ben je welkom op dit platform. Vind inspiratie of stel een vraag aan de community. Het platform is voor en door sportprofessionals ontwikkeld. Door samen te verbinden, kunnen we individueel groeien.

Op het platform van SCN komt iedereen samen die sport geeft in of rondom Nijmegen. Met als doel om meer en beter bewegen te stimuleren. Het digitale platform maakt het speelveld van alle sportprofessionals zichtbaar. De community brengt vraag en aanbod samen, deelt kennis en inspiratie en geeft input om (kennis) events te organiseren. Vijf thema’s staan op het platform centraal; pedagogisch/ didactisch, vaardig in bewegen, veilig sportklimaat, organisatie & beleid en een gezonde leefstijl.

Stel jouw vraag aan de community

Op het platform kan jij als sportprofessional een vraag stellen. Als je een nieuwe training zoekt, ergens binnen jouw sportles tegenaan loopt, een organisatievraagstuk hebt, een nieuwe trainer zoekt of andere vragen waar het netwerk van de Sport Community Nijmegen kan helpen.

Het support team ondersteunt het netwerk van de community bij het vinden van de juiste antwoorden. Per thema zijn er dan ook verschillende organisaties met expertises aangesloten om een passend antwoord te geven op de vraagstukken.

Deel kennis en inspiratie

Waarom opnieuw het wiel uitvinden als andere sportprofessionals hier wellicht eerder al een oplossing voor hebben gevonden? Het platform brengt alle kennis en ideeën samen zodat we van elkaar kunnen leren. Dus heb jij als sportprofessional een goed mooi voorbeeld of een artikel die ook een inspiratie kan zijn voor anderen? Deel het op de Sport Community Nijmegen! Ga ook zelf op zoek naar interessante artikelen die jou als sportprofessional verder kunnen helpen in jouw vak.

Events persoonlijke ontwikkeling

De community organiseert diverse events die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit kunnen events zijn die de organisatie van de Sport Community Nijmegen organiseren maar ook events die jij of een collega organiseren. Samen maken we meer en beter bewegen mogelijk in Nijmegen!

De Sport Community is een initiatief van het ROC Sport & Bewegen, de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen Sport & Bewegen, het sportbedrijf van de gemeente Nijmegen, N.E.C. Nijmegen en Topsport Gelderland.


Sport Community Nijmegen
Rosa de Limastraat 23
6543 JG Nijmegen

info@sportcommunitynijmegen.nl