images.jpg

De Services van het Nijmeegs Sportakkoord: Een Overzicht

Auteur Bart-Jan Lourens namens Support team | SCN

Het Nijmeegs Sportakkoord biedt een breed scala aan mogelijkheden om sport en beweging te bevorderen binnen de gemeente Nijmegen. Dit akkoord bestaat uit twee belangrijke componenten: het uitvoeringsbudget en diverse services. Samen vormen deze elementen een krachtig middel om nieuwe sport- en beweeginitiatieven te ondersteunen en te versterken.

Uitvoeringsbudget voor sport- en beweeginitiatieven

Het uitvoeringsbudget is een financieel hulpmiddel dat aangevraagd kan worden voor het opzetten van nieuwe sport- en beweeginitiatieven. Sportverenigingen, organisaties en andere betrokken partijen kunnen een aanvraag indienen om financiële steun te ontvangen. Dit budget is bedoeld om de drempel voor het starten van innovatieve en inclusieve sportprojecten te verlagen en zo bij te dragen aan een actiever en gezonder Nijmegen.

Gratis ondersteuning voor sportaanbieders

Naast het uitvoeringsbudget biedt het sportakkoord een scala aan (vaak geheel) gratis services. Een service kan een training, inspiratiesessie, begeleiding of workshop zijn om kennis over een bepaald onderwerp te verbeteren. Deze services richten zich op verschillende thema’s van het Nijmeegs Sportakkoord en zijn beschikbaar voor verschillende sportprofessionals. Sport- en beweegaanbieders in Nijmegen kunnen op alle thema’s uit het sportakkoord verschillende services aanvragen die vaak geheel gratis zijn. Deze services zijn ontworpen om bij te dragen aan een positieve sportcultuur en om sportaanbieders te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. In de bijlage van dit artikel is een overzicht bijgevoegd van de meest aangevraagde services.

Voorbeeld van inzet services

vv. Union is aan de slag gegaan met behulp van een procesbegeleider. Via deze weg is er meer binding op de club te gecreëerd door ouderparticipatie te verhogen. Daarnaast is er ook aan de slag gegaan met het ontwikkelen en uitrollen van een visie m.b.t. goed gedrag op de club.

Vraag ook ondersteuning aan voor jouw club!

Het Nijmeegs Sportakkoord biedt een uitgebreide ondersteuning voor sport- en beweeginitiatieven binnen de gemeente. Met het uitvoeringsbudget en de diverse gratis services kunnen sportverenigingen en andere betrokken partijen hun projecten naar een hoger niveau tillen. Door samen te werken en gebruik te maken van deze middelen, bouwen we aan een sportiever en gezonder Nijmegen. Staat jouw vraag of behoefte niet tussen de genoemde services? Of heb je een andere vraag?

Neem dan gerust contact op met sportontwikkeling@nijmegen.nl. De kans is groot dat we alsnog een passende service kunnen vinden.

53 weergaves
 
4 boks
0 reacties
VraagAanbodOntwikkelingsgerichtMotivationeel
Betrokkenheid
Sociaal veiligTraining- & lesplan
Preventie
Motorische ontwikkeling
Bewegingsagogie
Positieve gezondheid
Omgeving
Voeding
Bewegen
Financiƫn
KaderAccommodatie
Leden
Maatschappelijk
Organiseren

Sport Community Nijmegen
Rosa de Limastraat 23
6543 JG Nijmegen

info@sportcommunitynijmegen.nl