Yannick Theloesen

Sport en Bewegen ROC Nijmegen: altijd op zoek naar de connectie met het werkveld!

Auteur Yannick Theloesen namens ROC Nijmegen - Sport & bewegen

Met onze opleiding Sport en Bewegen aan het ROC Nijmegen leiden wij studenten op voor het sportwerkveld in Nijmegen en omstreken. Met de uitstroomprofielen buurtportcoach, lifestylecoach en bewegingsagoog heeft de opleiding voldoende diversiteit om een rol van betekenis te spelen in de regio. Steeds meer MBO sportstudenten kiezen ervoor om direct het werkveld in te gaan. Volgens de meest recente arbeidsmarktmonitor (2021) heeft 60% van de afgestudeerde sportstudent ook sport-gerelateerd werk na het behalen van een diploma. Daarbij ontwikkelt de arbeidsmarkt ontwikkelt zich positief. Er wordt een uitbreidingsvraag van 15% verwacht binnen de sportbranches. Hierin komen duidelijk de werkvelden naar voren waarvoor de opleiding Sport & Bewegen opleidt.

Om onze studenten kennis te laten maken met het werkveld proberen we studenten zo veel mogelijk in het 'echte' werkveld te zetten. Al jaren werken we samen met allerlei organisaties in de vorm van hybride leren. We noemen dit ook wel werkplekleren. De studenten krijgen onder begeleiding van een docent les op een werkplek en bieden daar ook een beweegprogramma aan. We bieden dit aan in al onze jaarlagen en profielen. Denk hierbij aan samenwerkingen met basisscholen, buitenschoolse projecten, BSO's, zorginstellingen en gezondheidscentra.

Een mooi voorbeeld van de handen ineen slaan is ons project op de woensdag voor onze studenten in leerjaar 1. We werken al jarenlang samen met grote verenigingen / organisaties in Nijmegen en omstreken. Mooie voorbeelden in Nijmegen zijn de samenwerkingen met SV Orion, VV Trekvogels, VV Brakkenstein, NMHC en de Hazenkamp. Gedurende de ochtend krijgen de studenten les op de accomodatie van de vereniging om dit vervolgens organisch over te laten lopen in de stage in de middaguren. Iedere woensdagmiddag krijgen honderden kinderen leuke trainingen van de studenten van Sport en Bewegen!

Wij zijn als opleiding altijd op zoek naar duurzame samenwerkingen in de regio. We laten onze studenten graag rondkijken in de sportwereld van Nijmegen maar willen daar ook graag ons steentje aan bijdragen.

Zie jij de win-winsituatie in de verbinding tussen opleiden/leren en jouw organisatie? Neem eens contact op met me en wie weet zetten we iets moois meer!

Namens team Sport en Bewegen,

Yannick Theloesen

y.theloesen@roc-nijmegen.nl

185 weergaves
 
1 boks
0 reacties
AlgemeenVraagAanbod

Sport Community Nijmegen
Rosa de Limastraat 23
6543 JG Nijmegen

info@sportcommunitynijmegen.nl